Menu Sluiten

Top 10 beste Android TV Boxen van 2020

Altijd al willen weten welke Android TV Box jij echt moet hebben? Dan moet je ons artikel lezen. Wij zijn op onderzoek gegaan en hebben een top 10 opgesteld speciaal voor jou. Dus lees snel en bepaal zelf welke tv box het beste bij jouw wensen past.

Top 10 android boxen 2020

Plek 10: QPlus HF238-F

De QPlus mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Met 32GB geheugen, 4GB ram, 6K-mogelijkheden en een mooi design is dit zeker een goede solide keuze. Er zit een Android 9.0 besturingssysteem op de mediaspeler. Onze algehele ervaring is dat het besturen van het systeem, vrij soepel verloopt. Het is snel, het werkt vertrouwd en het is simpel om te gebruiken. Het is een echte powerhouse en te koop voor een niet al te hoge prijs. Aptoide is er bijvoorbeeld al op geïnstalleerd, dus dat maakt het wat makkelijker om andere apps te downloaden – die niet te downloaden zijn in de Google Playstore. Bij de QPlus tv box raden wij wel aan om het te gebruiken in combinatie met een draadloze afstandsbediening met ingebouwde muis.

Specificaties

    
Processor:  H6 Quadcore ct-A53

       
GPU:Mali T-720

        
Geheugen: 32GB

     
RAM: 4GB

       
Resolutie: 4K en 6K

   
USB: 3.0 en 2.0

     
HDMI: 2.0

      
Wifi: 2.4G

       
Besturingssysteem: Android 9.0

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K en 6K

Razendsnel

Goede verhouding prijs/kwaliteit

HDR 

Niet alle apps presteren even soepel

Plek 9: Nvidia Shield TV

De Nvidia Shield TV bevindt zich in een wat duurder segment. Daar tegenover staat wel dat je echt kwaliteit in huis haalt. Je betaalt er bijna 200 euro voor, maar krijgt er zeker veel voor terug. Onder andere officiële Android 9.0 Pie, films en series kijken in 4K-resolutie met HDR-ondersteuning, YouTube, Netflix, Disneyplus en Kodi in 4K en nog veel meer. De reden dat de Nvidia Shield TV zo relatief laag staat, is vanwege de prijs in combinatie met de specificaties die je ervoor krijgt. Hij heeft maar namelijk 2GB ram geheugen. En daarmee één van de laagste aantallen van die lijstje. Qua besturingssysteem, comptabiliteit en gebruiksgemak is dit zeker een aanrader. Maar blijf lezen als je echte powerhouses voorbij wilt zien komen.  

Specificaties


Processor:  NVIDIA® Tegra® X1+


GPU:256-core NVIDIA-GPU


Geheugen: 8GB

 


RAM: 2GB


Resolutie: 4K HDR


USB: 3.0 2x

 


HDMI: 2.0


Wifi: 2.4G en 5G


Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Voice control 

Dolby Vision

Officiële Android 9.0 Pie

Prijzig

Relatief weinig ram en rom

Plek 8: Xiaomi Mi Box S

De Xiaomi Mi Box S mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje. Dit was één van de eerste Android TV Boxen die wij ooit mochten uittesten, en het is zeker een pareltje. Het is een betaalbare mediaspeler en eentje waar je veel voor krijgt, zeker als je kijkt naar de prijs. Toch was de ervaring niet altijd even soepel en zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt. Wij merkten dat er toch veel bugs waren tijdens het gebruiken van de MI Box S. Hierdoor moesten wij vaak de Mi Box S volledig afsluiten en opnieuw opstarten. Dit schijnt een bekend probleem te zijn bij Xiaomi en ze werken eraan om dit zo snel mogelijk op te lossen. De officiële eerste uitgave van de Android Pie werd teruggetrokken door Xiaomi wegens de vele bugs. Desondanks is het zeker een goede Android TV Box. Je krijgt een officiële Android besturingssysteem die ook heel natuurlijk en soepel functioneert. De bijgeleverde afstandsbediening ligt heel fijn in de hand en heeft ook voicecontrol. Hiermee is het mogelijk om Google te besturen door middel van spraakbesturing. 

 

Specificaties

        Processor:  Cortex-A53 Quad-core 64bit

       GPU:Quad-core Mali-450

       Geheugen: 8GB

 

        RAM: 2GB

       Resolutie: 4K HDR

        USB: 2.0

 

       HDMI: 2.0

       Wifi: 2.4G en 5G

    
Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

YouTube, Netflix en Disney+ in 4K HDR

Officiële Android 9.0 Pie

Goede prijs/kwaliteitverhouding

Relatief veel bugs en weinig geheugen

Plek 7: Firestick TV 4K

Oké, oké, het is eigenlijk geen Android TV Box. De Fire stick heeft namelijk niet de mogelijkheid om gebruik te maken van het Android besturingssysteem. Net als Nvidia Shield TV en de Xiaomi Mi Box S komt de Fire TV Stick met 8GB-geheugen. Als je niet van plan bent om veel content te downloaden, dan zou dit voldoende capaciteit moeten zijn. Wat ons betreft zijn de Xiaomi Mi Box S en de Fire TV Stick 4K relatief gelijkwaardig aan elkaar. Qua gebruiksgemak, kwaliteit van de beschikbare streamingsdiensten en beeldkwaliteit is de Fire TV Stick wat ons betreft nét ietsjes beter. Mocht je kiezen voor een Android TV Box of mediaspeler waarbij je zo nu en dan een game wilt spelen? Dan zouden wij de Mi Box S aanraden. Uiteraard is de Fire TV Stick meer gericht op de Amerikaanse markt, dan de Mi Box S – maar het is zeker geen onbruikbaar product voor wij Nederlanders. 

 

Specificaties

     Processor:  MTK8695+MT7668 Quad Core 1.7 Ghz

    GPU:IMG GE8300

    Geheugen: 8GB

   RAM: 1.5GB

         Resolutie: 4K HDR

        Bluetooth: 5.0

     HDMI: 2.0

        Wifi: 2.4G en 5G

        Dolby Vision en Atmos: 

Plus-en minpunten

YouTube, Netflix en Disney+ in 4K HDR

Klein en gemakkelijk in gebruik

Goeze keuze voor streamen 

Niet echt gericht op de Europese markt

Relatief weinig geheugen en ram 

Plek 6: Vontar S2

Wil je niet te veel geld besteden aan een mediaspeler of Android TV Box en toch nog veel power en kracht in huis halen? Dan is de Vontar S2 wat voor jou. Met 16GB geheugen en 2GB ram zijn er meer mogelijkheden om films en series te downloaden. Daarnaast heeft het een Amlogic S905X3 processor. Eén van de sterkste processors op de markt momenteel. Bij deze Android TV Box is het zelfde mogelijk om 8K-content te bekijken. Tot nu toe is dit de enige tv-box in het lijstje waarbij dat mogelijk is. Gezien de prijs van de mediaspeler is dit zeker niet verkeerd. Daarnaast is de mediaspeler heel snel, makkelijk en vlot in het gebruik. Schakelen tussen apps gaat heel snel en soepel. Het heeft natuurlijk ook hier en daar wat minpunten. Zo is bijvoorbeeld Disney+ en Netflix 

 

Specificaties

Processor:  Amlogic S905X3

GPUG31™ MP2

Geheugen: 16GB

RAM: 2GB

Resolutie: 4K HDR en 8K

USB: 2.0  en 3.0

HDMI: 2.0

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 9.0 

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K en 6K

Klein en gemakkelijk in gebruik

Goedkoop

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 5: Nintai T95

Dit is echt een monster. De enige reden dat deze tv-box niet op plek 2 of 3 staat, is vanwege het gebrek aan Netflix in 4K. Voor de rest is dit echt een aanrader! De Android TV Box heeft 4GB ram, 64GB geheugen, de mogelijkheid om 6K-content te bekijken in HDR, 3D-videomogelijkheden en is echt een goede keuze als je ook wilt gamen op een Android TV Box. De beste tv-box op het gebied van gamen staat natuurlijk ook bij ons op plek nummer 1, de echte nerds zullen wel weten welke tv-box we bedoelen.. Desondanks is de Nintai T95 niet altijd even perfect. Hij functioneert snel, heeft amper tot geen last van bugs of crashes en ook niet al te prijzig. Er is alleen geen sprake van een officiële Android versie. Voor ons is dit echter geen must en voor de echte techneuten moet dit ook zeker geen probleem opleveren. 

 

Specificaties

Processor:  H616 Quadcore cortex-A53

GPU:Mali-G31 MP2

Geheugen: 64GB

 

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR en 6K

USB: 2.0 2x

 

 

HDMI: 2.0

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 10.0

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K en 6K

Veel geheugen en ram

Relatief goedkoop

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 4: Nintai H96 Max

Ook dit is een monster van een tv-box. Net als de T95 is er sprake van 4GB en 64GB. Alleen is deze Nintai H96 Max een stukje voordeliger en gebruikersvriendelijker. YouTube in 4K ziet er echt prachtig uit. Kodi is al geïnstalleerd en dat scheelt dus weer. De kwaliteit van het beeld is wat je ervan mag verwachten voor deze verkoopprijs. De tv-box stelt niet teleur op het gebied van kracht, snelheid, design en gebruiksgemak. De interface verdient alleen niet bepaald de schoonheidsprijs. Het ziet er wat ‘oud’ uit wat ons betreft, maar wij zijn daar misschien wat kritischer in. Al met al is dit een hele goede tv-box en verdient het zeker een plekje zo hoog in de top 10. Zeker voor de prijs. 

 

Specificaties

Processor:  Rockchip RK3328 Quad Core

GPU:Penta-core Mali-450

Geheugen: 64GB

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR

USB: 3.0 en 2.0

 

HDMI: 2.0

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 9.0

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K HDR

Krachtige tv-box

Goede chipset

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 3: Nintai AA12

Heb je wat geld te besteden en wil je gewoon het beste van het beste? Dan moet je de AA12 hebben. 4K en 8K in HDR? Dat is gewoon mogelijk. Voldoende ruimte om films te kunnen downloaden? 64GB moet voldoende zijn. HDMI 2.1 kabel aansluiten? Zeker geen probleem bij de AA12 Android TV Box. 4GB ramgeheugen moet ook genoeg zijn om te kunnen switchen tussen apps en het spelen van games. Qua design is het ook echt een pareltje, het LED-streepje heeft verschillende standen en je hebt zelf de mogelijkheid om dit aan te passen. De QPlus heeft bijvoorbeeld ook een LED-lampje, maar deze valt dan weer niet aan te passen. Het Android besturingssysteem voelt soepel aan en ziet er ook mooi uit. Dit is helaas niet altijd het geval met tv-boxen die geen officiële Android besturingssysteem heeft. Een aparte afstandsbieding wordt wel aangeraden in het gebruiken van deze tv-box. 

 

Specificaties

Processor:  Amlogic S905X3

GPU:Mali-G31MP

Geheugen: 64GB

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR en 8K HDR

USB: 3.0 en 2.0

 

HDMI: 2.1

Wifi: 2.4G en 5G

Besturingssysteem: Android 9.0

Plus-en minpunten

YouTube en andere content in 4K en 8K HDR

Super snel

Veel geheugen

Geen Netflix in 4K en geen officiële Android

Plek 2: Beelink GT-King Pro

En dan nu het zware geschut. Deze Beelink GT-King Pro heeft de sterkste chipset dat momenteel op de markt is voor Android TV Boxen. Net als de vorige twee boxen, is er sprake van 4GB ram en 64GB geheugen. Dit is een vrij unieke tv-box waarbij je ook de mogelijkheid hebt om een ander besturingssysteem te gebruiken, los van Android. Namelijk: CoreELEC van Linux. Wij hebben het even geprobeerd, maar zijn zo gewend aan Android dat we het niet al te lang gebruikt hebben. Dolby Audio, DTS Listen Surround en maximaal 5.8G (!) internet zorgen ervoor dat dit ding een echte aanwinst is in ieder z’n woonkamer. Het is alleen de vraag of je er zoveel geld voor wilt neerleggen. Met zo’n 180 euro op de Nederlandse markt, is dit niet bepaald een goedkope Android TV Box. Maar het is wat ons betreft wel zijn geld waard. Eén van de nadelen is toch wel weer dat er geen Netflix 4K mogelijk is. Wij hebben er niet zo’n probleem mee, maar kunnen ons goed voorstellen dat anderen het een minpunt vinden. En voor iets meer geld, heb je de nummer 1 van de huidige markt. Dus blijf nog even hangen..

 

Specificaties

Processor:  S922X-H Hexa Core

GPU:Mali G52

Geheugen: 64GB

 

RAM: 4GB

Resolutie: 4K HDR

USB: 3.0 en 2.0

 

HDMI: 2.1

Wifi: 2.4G en 5.8

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Officiële Android 9.0 

Super snel en krachtig

Veel geheugen

Geen Netflix in 4K 

Plek 1: Nvidia Shield TV PRO

De enige echte koning van de Android TV Boxen in 2020. Hij kost wat, maar dan heb je ook wat. Écht wat. De Nvidia Shield TV PRO heeft een monster van een processor met de NVIDIA Tegra X1+, een 256-Core Maxwell GPU, hierdoor is het mogelijk om de nieuwste games van Android TV probleemloos te spelen. Er is sprake van een officiële Android besturingssysteem, hierdoor kun je Netflix in 4K HDR bekijken en hetzelfde geldt voor Disney+. Uiteraard heb je hiervoor wel een 4K-tv nodig met HDR-ondersteuning. De Nvidia Shield TV PRO heeft een hele goede upscaling-software. Wanneer je content bekijkt in een Full HD Resolutie, dan wordt het kunstmatig opgeschaald naar 4K-kwaliteit. Dit is echt een super groot pluspunt en het ziet er tevens heel natuurlijk uit wanneer het gebeurt. Je hebt echt niet door dat het kunstmatig wordt gedaan door jouw tv-box. Zijn er ook nadelen? Ja, de prijs. Het is gewoon een prijzig kastje. Daarnaast wordt het niet geleverd met een controller die je wel nodig hebt om de games te spelen. Dat is wat ons betreft wel een minpuntje. Maar Nvidia komt er mee weg omdat ze jarenlang garant staan voor kwaliteit. Dus wil je graag investeren in kwaliteit en ben je niet bang om daar wat geld aan kwijt te zijn? Wacht dan niet langer en kies voor de Nvidia Shield TV PRO. 

 

Specificaties

Processor:  NVIDIA Tegra X1+,

GPU:256-Core Maxwell GPU

Geheugen: 16GB

 

RAM: 3GB

Resolutie: 4K HDR10

USB: 3.0 2X

 

HDMI: 2.0b

Wifi: 2.4G en 5.8G

Besturingssysteem: Android 9.0 Pie

Plus-en minpunten

Officiële Android 9.0 

Super snel en krachtig

Beste keuze

Netflix, Disney+ en nog veel meer in 4K HDR

Prijzig

Relatief weinig geheugen en ram